Vi er vilde men lopper!

//

Vi er vilde men lopper!

 

Måske lyder det lidt mærkeligt, men vi danskere er mere vilde med lopper end nogen sinde.
Når vi siger lopper! Mener vi selvfølgelig gamle ting og sager hentet hjem fra diverse markeder, butikker og online.

Vi må sige at genbrugsgnisten og retrobølgen har skyllet ind over os, og det der før var noget gammelt rod, er det nye guld.

 

Men hvorfor hedder det egentlig loppemarked?

Det gamle danske ord loppemarked, dækker over det at købe brugt tøj der er i mange tilfælde og fyldt med lopper. Dengang var det de fattige der købte ind på loppemarkedet. I dag er det helt anderledes, loppemarked er blevet for de smarte og trendy, dem som vil finde noget de andre ikke har. Loppemarked er for dem som vil gøre en forskel, en forskel for miljøet som vi alle ved er stærkt plaget at den køb og smid væk-kultur mange af os er vokset op med.

Det er et oprør mod de store internationale kæder som hver uge har en ny kollektion af billigt tøj klar til at friste os som forbruger.

At købe lopper eller Second-hand er et statement om det er på tide at tænke anderledes. Vi bliver simpelthen nødt til at gøre en indsats for at ændre overforbruget, og redde den grønne planet der danner rammen på vores alle sammens hjem.

Denne miljøbevidsthed, omkring bæredygtigt forbrug har givet god grund for mange nye tiltag indenfor second-hand og loppemarkeder.
Flere og flere danskere benytter sig af de såkaldte reolmarkeder eller også kaldet loppe supermarkeder hvor man som privatperson kan leje stand og derfra sælge alle de overflødige og gamle ting som hober sig op på loftet eller i garage men som er for gode til at vi bare smide dem ud.

Med god samvittighed kan vi nu tjene til en ekstra ferie sydpå, mens reol markedernes ansatte personale tager sig af besværet med at sælge vores gamle ting.

Det er bestemt ikke uden grund at disse loppesupermarkeder er blevet utrolig populære på rekordtid. Det er nemt at sælge sin ting, ikke noget besvær med at stå med bagagerummet åben på en stor parkeringsplads en regnfuld søndag.

Nå nu kan man nemt og bekvemt rydde op i skuffer og skabe på loftet og i kælderen, og bare en gang kører sine varer hen til et af de nye loppesupermarkeder hvor det ansatte personale står for at sælge rub og stud. med god samvittighed kan man tjene en ekstra skilling og samtidig have gjort en rosværdig indsats for miljøet.

Det bliver spændende at se hvilke nye initiativer der bliver udviklet inden for loppemarkedskulturen i de kommende år.