Hvad kan Danmark?

//

Ja, Danmark er et lille land, men det er også et land der er velkendt for en snes opfindelser, seværdigheder og mennesker.

Opfindelser

Selvom du som dansker måske ikke tænker meget over vindmøller, er vi som land stolte af vores vindkraft. Og vi er også de bedste til det. Vindmøller og vindenergi har længe været et symbol på Danmark og bæredygtig energi. Derfor er Danmark et symbol på genanvendelighed og grøn energi.

Og det langt fra kun vindmøllerne vi er stolte af. Vi er også opfinderende af smørrebrødet, hvilke vi spiser mange af – især til højtider såsom; jul og påske. Man kan vel godt kalde smørrebrød for Danmarks uofficielle nationalret, selvom mange mener det er stegt flæsk med persillesovs.

Seværdigheder

Så har vi også nogle seværdigheder, som vi yderst stolte af. Den lille havfrue er verdenskendt og har nok rejst mere end de fleste, da den har været lånt ud til lande rundt omkring i verden. Den har blandt andet været udstillet i Kina, hvilket har været set som et taktisk politisk træk. Derudover har vi Nyhavn, som vi også er meget stolte af. En havn opbygget af farverige huse og turistglade restauranter. Et sted som er nok så hyggeligt om sommeren.

Mennesker

Til sidst er der også et par mennesker der er hver at nævne. I Danmark har vi det ældste kongehus i verden og vores regent Dronning Margrethe 2. har siddet på tronen i over 50 år, hvilket et er bemærkelsesværdigt længe. En anden, mere tidsrelevant dansker, er Jonas Vingegaard der lige nu fører Tour De France og har store vinderchancer. Og lige netop cykling burde vi danskere jo være ret gode til, idet vi kun er ovegået af Holland af lande der cykler mest. Det ser dog fortsat ud til at vi er bedst til det. Og det er der ingen skam i.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark

Kontakt

Om os

Blog

Tilmeld din virksomhed nu