Sådan mindsker du dit strømforbrug

//

Hvis du ligesom mange andre går op i klimaet og gerne vil sikre en mere grøn fremtid, så er der positivt nyt. For der har nemlig aldrig været en større anvendelse af grøn strøm, end den del som ”strømmer” igennem elnettet nu.

Måske er det derfor Energistyrelsen forventer, at det er grøn strøm, som dækker vores elforbrug i 2028.

Grøn strøm er vigtigt at bruge, fordi det er med til at fortrænge fossile kilder fra markedet. Når man bruger grøn strøm, får man nemlig et certifikat som forbruger. Dét certifikat tilknyttes en vindmølle, som kun kan rumme X-antal certifikater. Og fordi EU fører skarp kontrol, kan der ikke snydes. Det betyder, at jo flere forbrugere der får grøn, jo flere vindmøller er der brug for til certifikaterne – og derved bliver der mindre behov for de fossile kilder.

Men hvad med dig selv? Hvordan kan du gøre dit forbrug af el mindre, så du dermed også kan bidrage til en reducering, hvis du ikke kører på grøn el?

Mere grønt og mindre regning

Når du bruger mindre af den traditionelle strøm, er det med til at reducere din regning og holde igen på udledningen af fossile energikilder. Særligt med de stigende energipriser i 2022 er det økonomisk aspekt ofte alene nok til at skabe nye el-vaner.

En af de største energislugere for en gennemsnitlig familie på 2 voksne og 2 børn er vaskemaskinen. Derfor kan det ofte svare sig at tænke over at vaske med maskinen helt fyldt og desuden vaske ved lavere temperaturer, når det er muligt.

Derudover er hvidevarer som køler og fryser også højt placeret på listen over de ting, som bruger mest strøm om året. Det er dog ikke til at trække stikket på køleskabet eller finde på andre tricks hertil, så derfor er det bedste at gøre, at kontrollere energimærket. Sørg gerne for at dette er et A+ mærke som minimum.

Herudover kommer vores underholdningsapparater også højt på listen, og det kan betale sig at tænke over sine forbrugsvaner her – samt at være opmærksom på stand-by strøm. Du kan evt. investere i en elspareskinne til dette formål.

Herudover er belysning ofte en synder, hvis pærerne ikke er udskiftet til moderne LED. For selvom LED-pærerne er dyrere, så holder de mange gange en normal pærers levetid og koster betydeligt mindre i drift.

Er du interesseret i at få gennemgået dit eget hjem eller din egen virksomhed og finde steder at spare penge på strømmen? Så kontakt Strøh A/S for rådgivning og elinstallationer.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark

Kontakt

Om os

Blog

Tilmeld din virksomhed nu