Derfor kan det være en fordel at bruge maling uden MI

//

Der er rigtig mange forskellige ting, som man skal overveje, når man skal købe maling til at male sit hjem eller andre indendørs områder med. Her skal du blandt andet tage stilling fra alt fra farve til glansen, men der er faktisk endnu en ting – som du måske ikke har hørt om før – som der er en ekstra god ide lige at tænke over.

Det kan nemlig være en stor fordel at bruge maling uden MI, da dette kemiske stof kan føre til alvorlige reaktioner hos mennesker. Hvis du derfor søger maling uden MI, så kan du blandt andet finde det hos https://www.maling.dk/maling/indendoers-maling/maling-uden-mi.

Hvis du vil vide mere om fordelene ved ikke at bruge MI, så læs med herunder.   

Hvad er MI?

MI er en forkortelse for det kemiske stof methylisothiazolinone, som ofte er at finde i maling, da det igennem tiden har været brugt som et konserveringsmiddel i indendørs maling. Dermed har MI altså været med til at forlænge levetiden af maling.

Dog er man i dag begyndt at lave maling uden MI, da dette kemiske stof er mistænkt for, at det kan give nogle alvorlige allergiske reaktioner. Dermed er det altså langt fra ligegyldigt, om din maling indeholder MI eller ej, da det potentielt kan føre nogle alvorlige reaktioner med sig.

De allergiske reaktioner på MI i maling

Hvis du har mistanke om, at din maling indeholder MI, så kan det være en god ide at være opmærksom på en række symptomer. MI er netop stærkt allergifremkalende, hvormed det kan give dig symptomer såsom udslæt, rødme og kløe.

Dermed er der altså ofte tale om hudallergi, når du reagerer på MI i maling, og det fremkommer netop når du er i kontakt med maling.

Hvis du derfor ikke kan slippe udenom at skulle bruge maling som indeholder MI, så er det en rigtig god ide at sørge for, at din hud ikke kommer i kontakt med selve malingen.

Køb maling uden MI

Heldigvis er det dog relativt nemt at finde maling, som ikke indeholder MI. Dette kan du blandt andet gøre igennem linket i toppen af artiklen, men du kan ligeledes også gå efter malinger, som er svanemærket. Svanemærket er nemlig et stempel på, at et produkt er testet for allergiske reaktioner, hvormed dette mærke kun gives til allergivenlige produkter.

Selvom der dog findes en lang række malinger uden Mi i dag, så bør du dog stadig være ekstra opmærksom, når du skal købe vandbaserede plastikmalinger. Det er nemlig ofte i disse typer af maling, at der kan gemme sig MI i.

MI er ikke altid oplyst på bøtten

Du bør ligeledes være opmærksom på, at der godt kan gemme sig små mængder MI i maling, selvom det ikke står på bøttens oplysninger. Er der en større mængde end 0,00015% MI i malingen, så skal det oplyses, men hvis der er mindre en dette i malingen, så behøves det altså ikke at blive noteret. Dette er derfor godt lige at være opmærksom på.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark

Kontakt

Om os

Blog

Tilmeld din virksomhed nu