Find rav i Danmark

//

Det rav som i dag kan findes langs de danske kyster, kaldes for baltisk rav. Denne type rav er mellem 30 og 50 millioner år gammel. De såkaldte ravskove dækkede engang en stor del af Skandinavien og Østersø Områderne. I dag ved vi, at ravet er gammel harpiks fra uddøde træarter, men tidligere var der mange teorier om ravs oprindelse. Nogle af de mere farverige fortællinger gik på, at rav var voks fra træ myren eller tørret urin fra en los. Harpiks har gennem tiden ændret sin molekylære struktur under de meget iltfattige forhold under vandet. Havde harpiksen været i kontakt med ilt, var den for eksempel aldrig blevet gul.

De forhistoriske floder i Østersø Områderne har flyttet ravet. Især istidens gletsjere har transporteret ravet til Nordsøen, hvor storme og strømme skyller ravet i land, så vi kan finde det og samle det på strandene. Ligesom folk har gjort det de sidste 9.000 år.

For et par år siden på den danske ø Fanø fandt en tysk gæst et ravsmykke fremstillet helt tilbage i stenalderen. Smykkerne stammer sandsynligvis fra en af ​​de nu oversvømmede bosættelser i Nordsøen. Chancerne for at finde sådan et smykke eller måske bare en guldklump med et indlejret insekt eller blad øger naturligvis fascinationen for at finde og indsamle rav.

Det kan være meget fascinerende at gå på ravjagt ved de danske kyster. Det er dog værd at tænke over, at konkurrencen kan være hård. Der er mange professionelle ravsamlere, som ved præcis hvor de skal lede, og som bruger specielt udstyr til at hjælpe dem med at finde rav. Hvis du også vil have en fordel, når du skal på ravjagt, så besøg Treasurehunter.dk. På webshoppen kan du finde et stort udvalg af udstyr til ravjagt som for eksempel ravlygter, som med dets UV lys får rav til at lyse op, så det er nemt at finde. 

Du kan se hele udvalget her