For at lave enhver form for is skal alle ingredienserne blandes i en skål og piskes sammen, indtil de danner en pastaagtig blanding. Derefter hældes blandingen i en ismaskine og piskes i henhold til producentens anvisninger. Når den er blevet pisket ordentligt, overføres den til en lufttæt beholder og stilles i fryseren i flere timer, indtil den er helt frossen.
Yderligere komplekse opskrifter kan kræve yderligere trin, f.eks. at man skal si cremebunden eller temperere æggene. Disse trin er dog ikke nødvendige for grundlæggende is og egner sig bedst til mere erfarne kokke.
Der findes et hav af forskellige is varianter, som du kan vælge mellem afhængigt din smag og præference. Nogle mennesker kan nemlig godt lide frugter i deres is, andre kan lide et bittert hint fra lakrids. Det bestemmer du helt selv, når du selv laver din is.
Chokolade is
Chokolade is er typisk lavet med kakaopulver, fløde, sødmælk, sukker, æggeblommer og vaniljeekstrakt. For at lave chokoladeis blandes alle ingredienserne først i en skål og piskes sammen, indtil de danner en pastaagtig blanding. Herefter hældes blandingen i en ismaskine og piskes i henhold til producentens anvisninger.
Jordbær is
Jordbær is laves normalt med jordbær (friske eller frosne), fløde, sødmælk, sukker, æggeblommer og vaniljeekstrakt. For at lave jordbæris blandes alle ingredienserne først sammen i en skål, hvorefter de hældes i en ismaskine og kendes i henhold til producentens anvisninger.
Vanilje is
Vanilje is laves normalt med fløde, sødmælk, sukker, æggeblommer og vaniljeekstrakt. Alle ingredienserne blandes først sammen i en skål og hældes derefter i en ismaskine, som derefter piskes i henhold til producentens anvisninger. Til sidst overføres isen til en lufttæt beholder og sættes i fryseren i flere timer, indtil den er helt frossen.
Uanset hvilken slags is du vælger at lave, er processen ret ligetil. Du skal bare sørge for at følge alle instruktionerne korrekt, så kan du nyde en lækker hjemmelavet godbid! God fornøjelse med at skovle!