Sådan investerer du grønt

//

Det kan både være spændende og indbringende at investere i aktier, kryptovaluta, råvarer og meget andet.

Vil du bevæge dig ind på investeringsmarkedet er en af de vigtigste tommelfingerregler dog at du investerer i noget du forstår eller interesserer dig for og vil lære mere om.

Vil du samtidig gerne investere grønt så kan du læse mere om i artiklen her hvad du skal og ikke skal gøre.

Bitcoin bruger en utrolig mængde energi

Overvejer du at investere i den populære bitcoin, så skal du nok overveje at vente et par år, i hvert fald hvis du gerne vil lave en grøn investering. Du kan læse mere her https://kryptomaten.dk/bitcoin-kurs/.
Bitcoin mining er nemlig ekstremt strømforbrugende, og da det meste af det foregår i lande hvor der ikke satses særlig stort på f.eks. vindenergi, så er det ikke særlig miljøvenligt.

Dog er der flere og flere lande der igangsætter initiativer der skal gøre bitcoin mining langt mere energivenligt, så det er noget du godt kan holde øje med. 

Køb grønne aktier og obligationer

Der findes faktisk et hav af muligheder når det kommer til at købe aktier, eller obligationer i virksomheder der arbejder med vedvarende energi. Du kan også vælge at investere direkte i en virksomhed, f.eks. gennem crowdfunding, der er nyskabende på grønne områder, og som arbejder med projekter du ønsker at støtte. 

 

Ofte skal du dog forvente at grønne investeringer bør være langvarige for at give et godt afkast, især hvis du investerer i helt nystartede virksomheder. Udover evt. at give et afkast, så er der jo mange andre gode effekter ved at investere grønt. 

Find ud af hvad der er grønt

Der er desværre ikke nogen regulering på aktie- eller investeringsmarkedet der vejleder om hvornår en aktie er grøn eller ej, og vælger du derfor at lade andre administrere dine mider som f.eks. dit pensionsselskab, kan det altså være utrolig svært at gennemskue hvad der er grøn investering og hvad der ikke er.

Derudover er ord som klimavenlig, grøn, miljørigtig osv. blevet utrolig populære og mange virksomheder bruger ordene uden der reelt set er noget bag dem.

Det kaldes for greenwashing og er faktisk ulovligt, som investor skal du passe godt på ikke at falde i fælden, og investere i en virksomhed blot fordi det lyder godt.

Undersøg om der rent faktisk er handling og omsætning bag ordene og intentionerne om at bidrage til en grønnere verden.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark

Kontakt

Om os

Blog

Tilmeld din virksomhed nu