Opnå dine mål: Strategier for kvinder

//

Uanset om du ønsker at blive administrerende direktør, tabe dig, starte en virksomhed eller blot få mere tid til dig selv og din familie, er det første skridt at sætte mål. Men hvordan opnår du dem egentlig? Her er nogle tips og strategier, der er specielt skræddersyet til at hjælpe kvinder med at nå deres mål.

Sæt SMART-mål

Den bedste måde at begynde at nå dine mål på er ved at sætte SMART-mål. SMART står for Specific, Measurable, Attainable, Relevant og Time-bound (specifik, målbar, opnåelig, relevant og tidsafgrænset). Når du sætter dine mål, skal du sørge for, at hvert enkelt mål er specifikt nok til, at det er nemt at måle fremskridt, og opnåeligt nok til, at du ikke bliver modløs, når du forsøger at nå dem. Sørg desuden for, at hvert mål er relevant i forhold til det, du håber at opnå, og at det er tidsafgrænset, så du har en slutdato i sigte. Det vil hjælpe dig med at holde dig motiveret og på sporet.         

Opdel det i håndterbare dele

Ingen opnår noget fra den ene dag til den anden; det kræver hårdt arbejde og dedikation. Hvis du vil forblive motiveret og fortsætte med at arbejde videre, selv når tingene føles overvældende, skal du opdele det mål, du forsøger at nå, i overskuelige dele eller trin. Hvis dit mål f.eks. er at løbe et maraton inden årets udgang, men det virker umuligt at løbe 8 km lige nu, kan du fokusere på at løbe 1 km hver dag eller hver anden dag, indtil du har oparbejdet tilstrækkelig udholdenhed til at løbe 8 km. Øg derefter fra det i små intervaller, indtil du til sidst kan løbe en maraton på én gang!

Få hjælp fra andre

At have et støttesystem af venner og familie, der hepper på din succes, kan være utrolig nyttigt, når du forsøger at nå dine mål. Endnu bedre end at have folk, der bare hepper fra sidelinjen, er dog at have folk, der aktivt hjælper dig med at skubbe dig til at nå dine mål! Hvis det er muligt, skal du inddrage venner eller familiemedlemmer, som kan give dig råd eller holde dig ansvarlig, hvis noget ikke går efter planen – det vil gøre det meget lettere (og sjovere!) undervejs! 

Uanset hvilken slags mål du har i tankerne – uanset om det er store eller små – vil det at opstille SMART-mål og bryde dem ned i håndterbare dele være en stor hjælp til at gøre dem opnåelige. Derudover kan det også være uvurderligt at have et stærkt støttesystem af venner og familie, som ikke kun hepper på din succes, men også aktivt hjælper dig med at nå disse mål! Så vær ikke bange – med disse strategier i hånden er der intet, der forhindrer nogen kvinde i at nå sine drømme.

Få hjælp til at realisere dine drømme på guidedbystine.dk.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark

Kontakt

Om os

Blog

Tilmeld din virksomhed nu