De bedste madsammensætninger til Pinot Noir

//

Før du prøver at parre denne vin med dine yndlingsretter, er det værd at kende nogle af de grundlæggende ting. Læs videre for at lære mere om dens egenskaber, oprindelse og varianter. Du vil også finde nogle interessante madparringsideer. At vælge en mad med pinot noir er en fantastisk måde at få nogle gode tips og tricks på. Den bedste madsammensætning til pinot noir afhænger af dine personlige præferencer. Nedenfor er nogle af vores favoritter. Læs mere på epitherapeutics.dk

Oprindelse
Mens druens historie er uklar, er historikere enige om, at den stammer fra Bourgogne. Den blev bragt til Frankrig i 600 f.Kr. af græske købmænd. Det menes også, at Pinot Noir stammer fra Bourgogne, hvor den blomstrede i middelalderen. Der er dog flere tankegange om emnet. Nedenfor er nogle af de vigtigste fakta om denne lækre rødvins historie. Lad os se nærmere på oprindelsen af ​​Pinot Noir. Læs mere på edbgiganten.dk

Egenskaber
Pinot noir har mange egenskaber, der gør den unik blandt alle andre druer. Druen er følsom over for mange aspekter af vinfremstilling, herunder jord, soleksponering og mikroklima. Ofte resulterer disse problemer i en tynd, glansløs vin. Pinot noir druer er mere sarte end Cabernet Sauvignon, og vinstokkene skal stå længere på vinstokken for at opnå optimal modning. Derudover har druerne brug for et køligere klima end andre sorter. Læs mere på huspaakreta.dk

Sorter
Druesorten Pinot Noir dyrkes i mange regioner rundt om i verden. Det er flagskibets røde drue i New Zealand og Tyskland. Det bruges også til at fremstille mousserende hvidvine, såsom Champagne. Pinot noir er tæt beslægtet med Chardonnay, som er en naturlig krydsning mellem Pinot Noir og Gouais Blanc. Den dyrkes også i Chile. Læs videre for at finde ud af mere om denne alsidige sort. Her er nogle eksempler på dens bedste kvaliteter. Læs mere på nsmedia.se

Madparringer
Pinot Noirs jordiske karakter passer fint sammen med oksekødsretter og svampe. Frugtigere pinots er et godt match til fisk og cremede pastaretter. Stegt oksemørbrad er en anden klassisk oksekødsopskrift, der passer godt sammen med Pinot Noir. Pinot Noir fungerer også godt i en sauce. Næsten 300 vingårde producerer denne type vin. Ud over at passe godt med kød, passer pinot godt med ost. Læs mere på interactive-parents.com

Steder at købe
Pinot noir er en kræsen drue, der har brug for visse betingelser for at vokse ordentligt. Den har tynd hud, der er sårbar over for sygdom, men talentfulde avlere kan producere nogle af verdens fineste vine. Pinot noir-baserede vine har høj syre og lavt tanninindhold, og de tilbyder jordbær, kirsebær og røde frugter. De er også gode til madlavning. Find den perfekte pinot noir-vin fra et af disse steder for at gøre en særlig lejlighed til en uforglemmelig én. Læs mere på deuendeligehistorier.dk

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark

Kontakt

Om os

Blog

Tilmeld din virksomhed nu