Grønnere bolig med den rigtige isolering

//

En af de mest effektive måder, du kan gøre en forskel på hvad der vedrører energiregning, komfort i din bolig og en god ting for miljøet, er dit hjems isolering. Alt fra store energibesparelser og forbedret indeklima, er der faktisk mange gode grunde til at være opmærksom på din boligs isoleringsevner.

Hvordan kan isolering reducere dit energiforbrug?

Isolering spiller en central rolle i at holde dit hjem behageligt, uanset årstiden. Gøres det korrekt, hjælper det med at holde varmen inde om vinteren og ude om sommeren, hvilket kan gøre en verden til forskel for både din komfort og din elregning.

Alt ud fra hvor godt din bolig er isoleret, vil der også være tale om din boligs varmeledningsevne. Materialernes varmeledningsevne bestemmer, hvor godt de kan forhindre varmetab. Jo lavere varmeledningsevnen er, desto bedre er isoleringens evne til at holde på varmen.

Derudover hjælper en bolig med god isoleringsevne, også på at opretholde en bedre energibalance i dit hjem. Ved at reducere varmetab gennem vægge, loft og gulve vil dit hjems samlede energieffektivitet forbedres markant. Det betyder, at du kan reducere dit hjems afhængighed af opvarmning og køling, da isoleringen sikrer en stabil temperatur året rundt.

Hvordan vælger du den bedste isolering?

Er du kommet dertil, hvor du må erkende at din bolig måske ikke er isoleret godt nok, så er næste udfordring at vælge den rette type. At vælge den bedste type, kan i sig selv være svært, da der findes mange forskellige materialer og løsninger. Her er det vigtigt at tage højde for materialernes effekt, pris og selvfølgelig også dets miljøpåvirkning. Der findes mange forskellige isoleringsmaterialer, men de flest almindelige er bl.a.:

  • Mineraluld
  • Glasuld
  • Papiruld

En af de mest effektive af de overnævnte, er blandt andet papiruld. Papiruld er lavet af genbrugsmaterialer, og er utrolig nemt at installere i din bolig. Derudover isolerer det også effektivt. Papiruld er med andre ord miljøvenligt da det er genbrugsmaterialer, og så er det blandt den billigste og mest effektive form for isolering.

Langsigtede fordele ved isolering

Vælger du at opdatere din boligs isoleringsevner med f.eks. papiruld, får du ikke kun energibesparelser, men også langsigtede fordele.

Du vil opleve reduceringer på varmetab, så du vil få billigere varmeregninger. Derudover hjælper isoleringsmaterialer der ikke kun er eksklusivt til papiruld, på at forarbejde mod eksterne påvirkninger som temperaturændringer, fugt og støj. Papiruld kan f.eks. hjælpe med at regulere fugt og beskytter mod kondens, hvilket gør det til en ideel løsning i klimaer med skiftende vejrforhold.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark

Kontakt

Om os

Blog

Tilmeld din virksomhed nu