Lidelse med tvangstanker

//

Du har sikkert hørt om lidelsen OCD i en eller anden forbindelse. Udtrykket bliver brugt ofte i sammenhænge, hvor det egentlig ikke bliver taget alvorligt. Mange bruger nemlig udtrykket på daglig basis i forbindelse med noget, som blot kan eller er anderledes vane. Mange er slet ikke klar over alvoren, der ligger bag at have OCD. Vi har derfor forsøgt at beskrive, hvad det vil sige at have lidelsen og hvordan en OCD behandling kan se ud.

Hvad betyder det at lide af dette?

Lidelsen findes i mange forskellige grader, og det er derfor meget forskelligt, hvor invaderende det opleves for de enkelte individer. Nogle mærker det en gang imellem hvorimod andre er påvirket af det i alle døgnets timer. Det er derfor vigtigt, når man forsøger at forstå lidelsen, at man har en forståelse for, at det kan være meget forskelligt fra person til person. Men hvordan oplever den syge det? Helt overordnet er man styret af ens tvangstanker, som kommer og går i ens bevidsthed. Det kan eksempelvis være at man forestiller sig, at hvis man ikke udfører denne handling, så vil der ske noget forfærdeligt med ens familie, og derfor udfører man handlingen. Nogle vil kalde det ritualer.

OCD behandling

Generelt handler OCD behandling i bund og grund om at kontrollere ens tvangstanker og modstå dem. Det kan eksempelvis være at man skal lære at kontrollere de situationer hvor tvangstankerne kommer til syne. Her vil behandlingen være at man i et stille og roligt tempo bliver udsat for disse situationer, hvor øvelsen ligger i ikke at udføre de tvangshandlinger, som man plejer. Det kan lyde nemt for nogle, men hvis man har lidt af sygdommen i mange år, så kan det virkelig være en svær spiral at komme ud af. Men det bliver nemmere og nemmere med tiden og den rette hjælp.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark

Kontakt

Om os

Blog

Tilmeld din virksomhed nu