Hvorfor holder vi jul

//

Julen er en af de mest populære helligdage i verden og fejres af milliarder af mennesker over hele verden. Højtiden fejres til minde om Jesu Kristi fødsel og fejres typisk med festlige traditioner som gaveuddeling, fest og pyntning.

 

Kristne tror, at Jesus er Guds søn, som kom til jorden for at frelse menneskeheden fra dens synder. For mange er julen en tid til at fejre Jesu liv og lære. Det er også en tid til at reflektere over ens egen tro og spiritualitet.

 

Ud over sin religiøse betydning er julen også en kulturel højtid, som er blevet taget til sig af mennesker med alle baggrunde. Fra juletræer og julelys til julemanden og gaver – alle mennesker nyder julens tilbehør.

 

Julen er en særlig tid på året, hvor man kan tilbringe den sammen med familie og venner og huske den sande mening med julen. Uanset om du fejrer julen som en religiøs højtid eller en kulturel fest, vil det helt sikkert være en kær tradition i din familie. Tak fordi du læste med!

 

Når det er jul skal du også lave en adventskrans ! Sådan gør du:

 

En adventskrans er en krans af stedsegrønne grene, der symboliserer evigt liv. Grenene er viklet rundt om en cirkulær ramme og er normalt dekoreret med fire lys, der hver repræsenterer en af søndagene i advent. Traditionelt tændes lysene hver søndag op til jul, begyndende med første søndag i advent.

 

Traditionelt er adventskransen lavet af forskellige stedsegrønne planter som f.eks. kristtorn, vedbend, rosmarin eller laurbær. Bladene repræsenterer nyt liv og håb, mens den cirkulære form repræsenterer Guds uendelige kærlighed.

 

For at lave din egen adventskrans skal du bruge følgende:

 

-En cirkulær ramme (du kan bruge en metalbøjle eller et stykke karton skåret i en cirkel)

-Stedsegrønne grene (kristtorn, vedbend, rosmarin eller laurbær)

-4 stearinlys (røde eller hvide)

-Saks

-Tråd eller snor

 

Vejledning:

 

1. Klip de stedsegrønne grene i stykker, der passer rundt om rammen. Du skal bruge ca. 2-3 meter stedsegrønne grene pr. meter ramme.

 

2. Vikl de stedsegrønne grene rundt om rammen, og brug ståltråd eller snor til at fastgøre dem på plads.

 

3. Pynt kransen med stearinlys, bær, bånd eller andre festlige dekorationer.

4. Placér din adventskrans et centralt sted i dit hjem, og tænd lysene på hver af de fire søndage op til adventskransen

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark

Kontakt

Om os

Blog

Tilmeld din virksomhed nu