Jagten på en ungdomsbolig

//

Spon soreret indhold. Omkring studiestart er rigtig mange typisk på jagt efter en ungdomsbolig, så de kan bo tæt på studiet og måske tæt på byen, så det bliver lettere at jonglere fritidsjobbet, studierne og livet generelt. Mange oplever det er svært at finde en ungdomsbolig, og der er også mange om buddet. Hvis du ved hvor, hvordan og hvornår du skal ansøge, er det dog slet ikke så faretruende som det måske kan se ud. Vi har samlet lidt forskellige tips til dig der er ny det med at søge ungdomsboliger i København.

 

Find ungdomsbolig i København

Som studerende i en ny by, kan det mildest talt være svært at finde ud af hvor man overhovedet skal søge om en ungdomsbolig henne, og især i hovedstaden kan der som nævnt være mange ude på samme tid, og udbuddet kan derfor virke alt for småt. Der er dog mange aktører på markedet der udlejer ungdomsboliger, så med lidt flid og tid, skal du nok finde en bolig. På kbjh-kollegier.dk er der samlet et overblik mere end 33.000 studieboliger i København og omegn, så du kan få søgt om de ungdomsboliger der er relevante for dig. 

 

Få fingrene i en ungdomsbolig med motiverede ansøgninger

Mange af de mest kendte kollegier, har allerede lange ventelister, eller forskellige kriterier i form af studieretning, uddannelsessted og lignende, så når du skal finde en ungdomsbolig, kan det være en stor fordel at ansøge hos de mindre kendte kollegier, og måske endda søge ved de udlejere som kræver en motiveret ansøgning. På den måde kan du være heldig at ‘springe over’ de mange, lange ventelister, og få dig en ungdomsbolig der passer perfekt til lige præcis dine behov.


Er en ungdomsbolig det samme som en studiebolig?

Oftest blandes de forskellige begreber studiebolig, kollegiebolig og ungdomsbolig sammen i én stor pærevælling. Uanset hvad man kalder boligerne, er det fælles for dem, at de er tiltænkt unge under 35. I de forskellige typer af ungdomsboliger, er det ofte enten et krav at man er studerende, men ikke altid og mange udlejere lader også deres lejere blive boende efter endt uddannelse, da boligerne også henvender sig til de såkaldte ‘young professionals’. 

Derfor skal du bo i ungdomsbolig

Når du flytter hjemmefra, kan det godt pludselig føles som en lidt ensom affære. Derfor kan det være fedt at blive en del af et fællesskab, hvilket du ofte finder når du flytter ind i en ungdomsbolig. Mange steder er der fælleskøkkener og muligheder for at hænge ud med de andre beboere hvilket kan være super for dig som måske er flyttet til en anden landsdel eller på anden måde er rykket væk fra din omgangskreds.