12 råd til organisering af en uforglemmelig ølsmagning derhjemme
At smage en øl bliver ofte en undskyldning for at drikke meget alkohol, men det behøver ikke at være tilfældet. Uanset om du holder en fest med vennerne, planlægger en polterabend eller bare fejrer, at du har så meget øl at drikke, er organisering af ølsmagningen en stor del af at sikre, at alle hygger sig. Her er nogle tips til, hvordan du organiserer din ølsmagning, der giver nogle råd, der hjælper dig med at organisere en vellykket begivenhed.
Vigtig tjekliste til en ølsmagning
At være vært for en ølsmagning derhjemme med nogle af dine venner er den bedst mulige måde at få mest muligt ud af (og information) for dine penge. Den hurtigste vej til sejr er at starte en smageklub, der mødes en gang om ugen og skiftes til, hvem der er vært.
Der er dog nogle normer, der skal holdes, og det betyder ikke noget, hvem der er hoster. Fortsæt med at læse punkterne og sørg for, at du ikke går glip af en.
- Først og fremmest skal du planlægge dagen, specielle ølsmagningsanmodninger samt øloplevelsen og antallet af gæster.
- Nogle cocktail kursus lærer dig nuancer, som ingen fortæller dig.
- Smag 6 til maksimalt 10 øl.
- Sæt øllene i en logisk rækkefølge, begyndende med de svagere smagende, derefter øl med lavere alkohol og de mere kraftfulde, højere alkoholholdige. Men gør det ikke til en doktorafhandling. Oplev en ugunstig ordre på egen hånd.
- Overbelast ikke dine besøgende. For mange øl i træk, især dem med stærke smag, kan være overvældende.
- Start med en traditionel, velkendt øl, såsom en eksport eller en Pilsner.
- Vand stimulerer nedbrydningen af alkohol og giver derfor 0,5 liter mineralvand (stadig eller let kulsyreholdigt) eller ledningsvand pr. Person.
Er denne liste begrænset?
Svaret er nej. Denne tjekliste er ikke begrænset, men vi har også andre poits til dig.
- Brug vinglas eller andre glas, hvis du ikke har nogen egnede ølglas. De skal være store nok til at hælde og hvirvle omkring 100 ml øl.
- Til smagningen skal du planlægge ca. 100 ml øl pr. Deltager. Du skal dog have noget øl tilbage, fordi du måske vil drikke en øl en anden gang senere.
- Hold gerne øllet koldt (i køleskabet), da det vil varme op af sig selv senere. Temperaturen, hvor øllet smages (ca. 9-12 grader), er højere end den temperatur, hvor øllet normalt drikkes. Mørke øl skal serveres ved stuetemperatur eller derover, aldrig direkte fra køleskabet.
- Drik med omhu! ! Du kan drikke øl direkte fra køleskabet og derefter varmere. Find ud af, hvad du nyder, og hvordan du kan lide det.
- For at dække smagen skal du spise noget neutralt som hvidt brød eller kringler. Det foretrækkes ikke at spise for store mængder krydrede snacks, såsom chips, eller at drikke virkelig stærke øl.
- Sørg for, at dine gæster kommer sikkert hjem.
Konklusion
Sammenfattende er nøglen til at være vært for en vellykket ølsmagning at invitere folk over, der er villige til at prøve en række ukendte bryg. På denne måde garanterer du, at ingen vil kede sig, og at alle vil have det godt.