10 tips til et godt efterskoleophold

//

Efter en lang skoledag kan det være hårdt at skulle deltage i fælles aktiviteter, men for nogle elever er en aktivitet efter skoletid nøglen til et godt efterskoleophold. Her er 10 tips til at få en god oplevelse med dit efterskoleophold.

1) Vælg aktiviteter, der interesserer dig.

Når du leder efter en aktivitet på efterskolen, skal du vælge noget, der interesserer dig. På den måde bliver det også sjovt for dig. Hvis du ikke kan lide aktiviteten, vil du ikke have lyst til at være en del af den, og det vil bare føre til frustration. Når det er sagt, kan det også være sundt at prøve noget nyt – for det kan overraske.

2) Bliv sammen med folk

Det kan være skræmmende at tage til en fælles aktivitet alene, så prøv at mød dine venner inden aktiviteten, så I kan tage derhen sammen. Det vil gøre oplevelsen mere tryg, behagelig og sjov.

3) Få masser af hvile

Når du er træt, er det sværere at fokusere og deltage i aktiviteter. Sørg for at få masser af hvile, så du har energi til at deltage i de forskellige aktiviteter.

4) Spis en sund snack

En sund snack giver dig den energi, du har brug for til at deltage i efterskolens aktiviteter. Prøv at undgå tung mad, da det vil få dig til at føle dig træt og sløv. Mange efterskoler tilbyder snacks mellem måltiderne, og det kan du drage fordel af.

5) Medbring en vandflaske

Forbliv hydreret ved at medbringe en vandflaske overalt. Det vil hjælpe dig med at holde dig fokuseret og give dig ekstra energi.

6) Kom til tiden

Hvis du kommer for sent, ødelægger det hele rytmen i aktiviteten, og det er heller ikke fedt at afbryde en aktivitet foran hele efterskolen. Prøv at ankomme til tiden, så du kan komme godt i gang med aktiviteten

7) Følg reglerne

Hver fælles aktivitet har sit eget sæt regler. Sørg for at følge og respektere dem, så du ikke kommer i problemer.

8) Respekter dine lærere og kammerater

Respekt og åbenhed er nøglen i enhver efterskoleaktivitet. Sørg for at respektere dine lærere og kammerater, ellers vil du få svært ved at deltage i aktiviteten.

9) Hav det sjovt

Hele pointen med et efterskoleophold er at have det sjovt. Sørg for, at du hygger dig, for så vil du glemme alle dine problemer for en stund.

10) Overbelast ikke dig selv

Det er vigtigt at huske, at du ikke behøver at deltage i alle efterskoleaktiviteter. Vælg kun dem, der interesserer dig eller som er obligatoriske, og som du kan håndtere. Lad være med at overbelaste dig selv, ellers bliver du stresset.

Hav disse tips in mente når du er i gang med dit efterskoleophold. Hvis du endnu ikke har fundet en efterskole, kan du besøge www.efterskole-info.dk, som giver en oversigt over alle danske efterskoler.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark

Kontakt

Om os

Blog

Tilmeld din virksomhed nu