Tip til gode oste

//

Hvem elsker ikke ost? Ost er en af de mest populære fødevarer i Danmark, og det er nemt at se hvorfor. Ost har en lang historie her, der går flere århundreder tilbage, fra da det først blev introduceret af tyske indvandrere. Siden da har danskerne udviklet deres egen karakteristiske måde at fremstille ost på, som er blevet verdensberømt for sin høje kvalitet. Men hvad er gode oste til begyndere? I denne artikel vil vi gennemgå 3 forskellige typer, som du bør prøve!

3 gode oste for begyndere

Blåskimmel/Danablu

Navnet siger det hele: Denne danske blåskimmelost smelter som fløde i din mund. Det er en mild ost, så den er god for begyndere, der ønsker at prøve blåskimmeloste, uden en overvældende smag. Denne danske ost er blevet produceret siden 1870’erne, så der er også en del historie bag denne ost! Osten er god til forretter, til frugt, men kan også spises på kiks til ostebordet.

Brie osten

Denne blødmodnede ost stammer oprindeligt fra Frankrig, men danskerne har også længe elsket den milde smag. Den smelter let på toppen af pizzaer eller burgere, hvilket gør den til en nem til en række forskellige retter.

Brie er en mild ost, som har en dejlig, cremet konsistens. Den er lækker i sig selv, og er en klassiker på ostebordet. Efterhånden er der lavet brie med forskellige smagsnuancer, såsom chili, hvis man ønsker en lidt mere spicy ost.

Ost med huller/Gammelost

Denne ost er fremstillet af komælk og gedemælk, hvilket giver den tydelige orange farve, som du kan se på denne type Gammelost (gammel ost). Den har en intens smag, som kan være ret kraftig , men det er en god ost for dem, der kan lide denne smag. Gammelost er en gammeldags ostetype fra Danmark, og dens skarpe smag har været populær siden middelalderen.

Er ost sundt?

Ost har fået et dårligt ry i de senere år, da det indeholder fedt, og et højt kolesterolindhold. Alligevel indeholder ost masser af vitaminer som A- og B12-vitamin, calcium, protein og andre næringsstoffer, som vi har brug for for at holde os sunde! Så hvad er dommen? Moderate portioner er i orden – så vær ikke bange for at spise ost om morgen, til frokost eller til aftenkaffen!

Køb ost hos en ostehandler, som ved, hvad de snakker om, og hvor der er et bredt udvalg af oste, som passer til enhver smag. Det er nemlig det gode ved oste, at der findes så mange forskellige varianter og styrker, så det kan tilpasses til alle mennesker.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark