Sådan planlægger du en miljøvenlig skattejagt for børn

//

Leder du efter en sjov måde at få dine børn udenfor og udforske naturen på? Hvorfor ikke prøve at planlægge en miljøvenlig skattejagt! I dette blogindlæg giver vi dig tips, tricks og råd om, hvordan du kan gøre din skattejagt så miljøvenlig som muligt. Skattejagter er en fantastisk måde at få børn til at blive begejstrede for naturen på, og de kan tilpasses til alle aldersgrupper.

Leder du efter en sjov måde at få dine børn ud i det fri og til at deltage i miljøvenlige aktiviteter på? En skattejagt er den perfekte løsning! Det er ikke kun god motion, men det lærer også børnene om vigtigheden af at beskytte vores miljø.

Planlæg skattejagten

Det første skridt i planlægningen af en miljøvenlig skattejagt er at udarbejde en liste over poster til skattejagten. Når du vælger ting, skal du forsøge at vælge ting, der kan findes naturligt i dit lokalområde. Nogle ideer til skattejagtgenstande er bl.a.: blade, bær, sten, pinde, fjer og insekter. Du kan også være kreativ og tilføje nogle sjove bonusgenstande som f.eks. et kort eller et kompas, der kan hjælpe deltagerne med at guide dem på deres færd.

Når du har lavet din liste over skattejagtgenstande, er det tid til at begynde at tænke over den rute, de skal tage. Når du udformer din rute, skal du forsøge at inddrage forskellige typer naturlige levesteder såsom skove, enge og vådområder. Sørg om muligt for, at der er masser af gemmesteder for deltagerne til at lede efter skatte.

Det næste skridt er at tænke over de spor, du vil bruge til at guide deltagerne på deres rejse. Når du laver sporene, skal du forsøge at gøre dem så naturliglige og i pagt med miljøet som muligt. Nogle ideer til miljøvenlige skattejagt-ledetråde er f.eks.:

  • “Følg den nedgående sols vej”
  • “Se under skovens højeste træ”
  • “Søg i nærheden af den rislende bæk”

Når du har lavet dine spor, er det tid til at samle det hele og lave dit skattejagtkort! Sørg for at udskrive en kopi af kortet til hver deltager og vedlæg også en kopi sammen med dine endelige instruktioner. Nu hvor du har planlagt din miljøvenlige skattejagt, er det bare med hurtigst muligt at komme udenfor og have det sjovt. Skattejagt for børn er den perfekte aktivitet til at samles børn og få dem til at samarbejde – særligt hvis der er gåder, de skal løse i samarbejde, for at kunne finde frem til ledetråde, der guider dem mod skattene.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark