Sådan kan du og din partner oprette et gyldigt testamente

//

En del danskere går i flere år og overvejer at oprette testamente, men undlader at sætte sig nærmere ind i det. Det er en skam, da der er mange fordele ved at oprette et testamente. F.eks. kan I sikre den længstlevende bedst muligt, og for ugifte samlevende er det særligt vigtigt, da disse slet ikke arver hinanden automatisk. Her kan det være relevant for jer at oprette et såkaldt udvidet samlevertestamente, hvor I næsten kan stilles, som var I ægtefæller.

Hvordan foregår oprettelsen?

Vi anbefaler dig at tage kontakt til et professionelt juristfirma til oprettelse af dit testamente, f.eks. Arvesikring.dk. Her kan du få råd og vejledning omkring oprettelse af testamentet, og medarbejderne sørger for at spørge dig ind til de forskellige ting, der kan være relevant for dig at få med i testamentet, så du får mest ud af din arv og den pris, som du giver på testamentet. Når vi nu er ved prisen, er det værd at nævne, at mange juristfirmaer har en fast pris på testamentet, uanset din ønsker og længde og omfang på testamentet. Du behøver derfor ikke frygte for regningen – du kender den på forhånd.

Når du har taget kontakt til juristen, f.eks. online eller telefonisk og dine ønsker er bævevet gennemgået, udarbejder juristen dit testamente, som sendes til dig pr. mail – ofte indenfor ganske få dage. Her får du mulighed for at læse testamentet igennem og kan dermed se, om du ønsker rettelser/justeringer – ellers er testamentet klar til underskrift. Du kan naturligvis også rette henvendelse, hvis du blot har spørgsmål til testamentet, f.eks. til forståelse af nogle af testamentets bestemmelser.

Hvordan underskrives testamentet?

Når testamentet skal underskrives, anbefales det at bestille tid ved notaren, som er en medarbejder ved byretten. Her møder du op og underskriver testamentet, hvorefter notaren gemmer testamentet i et digitalt register, så det ligger klar i skifteretten, den dag du måtte gå bort. Du får selv en kopi af testamentet med hjem og kan f.eks. opbevare denne sammen med dine øvrige vigtige papirer.

Dette er kort sagt den proces, du skal følge, hvis du ønsker at oprette testamente. Du behøver altså ikke møde fysisk op på et advokatkontor og betale dyre salærer for at kunne få lov at sikre dig og din familie arveretligt. Processen ovenfor, hvor alt klares digitalt eller telefonisk, er blevet den mest populære måde at oprette testamente – fordi den helt klart har nopgle praktiske fordele sammenlignet med den traditionelle oprettelsesproces. Sørg for at oprette et testamente i dag, så din familie er sikret bedst muligt, uanset hvornår du måtte gå bort.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark