Privaten og industriens grønne omstilling

//

Det er 2022 og den grønne omstilling er stadig emnet i fokus hele verdenen over. Diskussionerne er mange, fordi alle vil gerne igennem den grønne omstilling uden at tabe penge. Andre ser den modsatte mulighed, nemlig at tjene penge på den grønne omstilling. Man kan have givet sig selv en fordel, hvis man for længe siden begyndte på forskningen i den grønne omstillings muligheder. Nogle virksomheder er derfor langt foran andre i forskningen indenfor grøn energi, udnyttelse af genbrugsmaterialer eller noget helt andet. Specielt ude i produktionerne er man interesseret i hvordan man kan omstille sin virksomhed til grøn energi, for at kunne undgå at betale store CO2 kvoter i fremtiden. Det er essentielt at skifte sin virksomhed fra at køre rundt på energi fra fossile brændsler, som kul, olie og gas, til i stedet for at køre på grøn energi, som vind-, vand- og solenergi. En produktionsvirksomhed skal bruge strøm til sine robotter, maskiner og indendørs transportmidler. Hvis man som virksomhedsejer ønsker at spare penge samtidig med at du hjælper den grønne omstilling, kan man vælge at købe en brugt el stabler til sine indendørs arealer. At dine medarbejdere får en brugt el stabler vil vise dem at i har øje for miljøet, og samtidig vil virksomheden have råd til opgraderinger andre steder på lageret, som kan give glade og tilfredse lagerarbejdere.

Grøn omstilling i privaten 

For at give din hjælp til grøn omstilling som privatperson, er der specielt to store markeder hvor man kan begynde at agerer anderledes, transport og brugt markedet. Transport er en af de mest forurenende markeder, som står for en stor del af den samlede udledte CO2. Som privatperson, bør ens næste bil være drevet af andet end fossile brændsler, altså benzin og diesel. Om man vælger at købe en bil der kører på brint, el eller noget tredje er det den helt rigtige beslutning. Man kan forvente at der kun kommer flere valgmuligheder, men lige nu er den største spiller el. Usikkerheden her kan være problemer med infrastrukturen af el, altså om der er nok strøm til alle, og om der bliver ved med at være tilstrækkelige mængder af grundstoffet litium. Det brugte marked bliver mere populært inden for privat salg af inventar og beklædning, og man kan i dag finde flere forummer hvor det er muligt at hjælpe folk af med deres gamle ting, og sågar sommetider overtage dem helt gratis.

Der er en enormt stor udvikling i gang, og målene for den grønne omstilling bliver mere og mere realistiske. Det er ikke nok at vores produktioner bliver grønne, vi er som privatpersoner også bundet til at skulle hjælpe omstillingen på vej. Det kræver et helt samfunds accept, men hvis man får overbevist en tilstrækkelig stor procentdel af befolkningen, kan det lade sig gøre at få de meste negative med på bølgen.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark