Kan man bygge bæredygtigt?

//

I takt med de strømme af fokus på miljø, kan man nogen gange tænke på om man kan bygge bæredygtigt. De fleste ved, at det er en proces der kræver meget energi og kræfter, hvilket gør den det til en omstændig proces, hvor der ofte udspilles meget co2 og man kan nemt hærge naturlige områder. Men hvad med selve bygningskonstruktionen – kan gulv, loft og vægge være bæredygtige. Herunder kan man spekulationer om netop det emne.

Kan man bygge bæredygtige gulve?

Det lyder mærkeligt i ørerne – bæredygtige gulve – dog er gulve meget forskellige i form af bæredygtighed. Der finde uendelige mange forskellige gulve; blandt andet vinylgulve, trægulve og cementgulve. Tag f.eks cementgulve – er det bæredygtigt at bruge cement? Sammenligner man det med træ, er det ikke. Man gror træer igen og igen i bestemte områder, hvilket gør det til en af de mest bæredygtige materialer at bygge i – også gulve.

Lofte

Til sammenligning med et trægulv er det en god idé at anvende træ, hvis man ønsker at bygge bæredygtigt. Til dels er det et materiale der gror og holder længe. Desuden er der uendelige måder at inddele træ i. Der findes mange forskellige typer træ – nogle fungerer bedre end andre og holder derfor længere. I alt særdeleshed får man både et smukt og holdbart resultat, hvis man bygger et træloft. Det kræver blot, at man får olieret det godt og vedligeholdt det.

Vægge

Vægge bliver oftest bygget i træ, når det kommer til hytter eller lign. Til dels er det fordi at det er en omkostningsrig proces at bygge vægge af cement eller mursten. Træ er billigere og bruges derfor ofte i bygninger, hvor man ikke befinder sig særligt længe om året. Især sommerhuse. Man finder altså ikke mange træhuse inde i byen, men især i sommerhuse – hvilket er på grund af produktionsomkostninger og præferencer.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark