Hvornår skal man tage julepynten ned?

//

Når det gælder julepynten, så er datoen for, hvornår man skal tage julepynten ned lige så stort et dilemma som hvornår man må begynde at pynte os. Hos nogle kribler det allerede i fingrene for at pille julepynten ned allerede 3. juledag, hvorimod andre lader julepynten hænge helt til det nye år. Men hvad skal man egentlig rette sig efter?

Hvis man går efter traditionen, så skal man tage julepynten ned på den kirkelige festdag, helligtrekongersdag, som ligger på den 6. januar. Det er nemlig dagen, der afslutter de traditionelle tolv juledage. Hvis man vælger at gå efter det, skal julepynten altså forblive oppe i flere dage efter nytår.

Det er dog ikke alle, der har tålmodigheden til at lade julepynten hænge så længe. Nogle er simpelthen træt af julepynten lige så snart, julen er ovre. Når julegaverne er pakket ud, så er det også på tide at få julepynten ned. Andre ville ikke have noget imod at nyde julepynten lidt længere, men har af den ene eller anden grund ikke mulighed for det. Måske er der nogle børn – eller måske en hvalp – der ikke kan lade træet være? Derudover er der simpelthen også nogle, der bare gerne vil have pligten overstået, inden det nye år banker på og hverdagen for alvor står for døren. Man vil gerne udnytte sin ferie til at få ordnet den sure pligt det er at fjerne julepynten og gøre rent efter juletræet.

Der er dog også nogen, der ikke kan få nok af julen og al dens hygge og gerne vil beholde julepynten oppe i længere tid. Det bestemmer man jo selv. I mange tilfælde handler det dog ikke nødvendigvis om selve julepynten som f.eks. nisser, juletræer og lignende. Det handler i højere grad om julebelysningen både indenfor og udenfor. Selvom det kaldes julebelysning, betyder det dog ikke, at det har særlig meget med jul at gøre – og derfor er det i vores øjne også helt okay at lade lyskæderne og stearinlysene brænde på trods af at julen er overstået. Det hører bare til den mørke tid og kan skabe lidt ekstra hygge.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark