Hvorfor det er vigtigt for planeten og din pengepung at blive grøn

//

Når det drejer sig om klimaændringer, tænker de fleste mennesker på løsninger i stor skala som f.eks. at investere i vedvarende energikilder eller at gå over til en livsstil uden affald. Men sandheden er, at hver eneste lille smule tæller. Her er tre enkle måder, hvorpå du kan være med til at gøre en forskel for miljøet – og din pengepung:

 

1. Tag dine egne genbrugsposer med i butikken.

 

Ifølge EPA smider amerikanerne hvert år mere end 100 milliarder plastikposer væk – det er nok til at gå fire gange rundt om jorden! Og det tager århundreder at nedbryde disse poser. Så næste gang du er på vej til købmanden, så tag nogle genanvendelige indkøbsposer med. Det vil ikke kun reducere affaldet, men mange butikker tilbyder også rabatter til kunder, der medbringe deres egne tasker.

 

2. kompostér dine madrester.

 

I stedet for at smide dine madrester ud, kan du starte en kompostbeholder i din baghave eller på din altan. Når du har et par kilo kompost, kan du bruge det til at gøde dine planter eller donere det til en lokal fælleshave. Kompostering er en fantastisk måde at reducere metanudledningen fra lossepladserne på og hjælpe dine planter med at vokse!

 

3. skift til LED-pærer.

 

LED-pærer bruger 75 % mindre energi end traditionelle glødepærer, så de sparer dig penge på din elregning og hjælper med at reducere drivhusgasemissionerne. Desuden holder LED-pærer op til 25 gange længere end glødepærer, så du behøver ikke at udskifte dem lige så ofte.

 

Hver eneste lille smule tæller, når det gælder om at hjælpe miljøet. Ved at foretage små ændringer i din daglige rutine kan du gøre en stor forskel for planeten – og din pengepung.

 

Du kan også spare penge ved at skifte til en moderne varmtvandsbeholder. Du kan læse mere om at finde den rette varmtvandsbeholder størrelse her.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark