Ether planlægger at reducere deres strømforbrug med 99,95%

//

Har man fulgt med i nyhederne i år, så har man nok bemærket, at der bliver snakket rigtig meget om forskellige kryptovalutaer. Der er mange fordele, men der er selvfølgelig også ulemper. En af de mest kendte ulemper er selvfølgelig, at kryptovalutaer bruger lige så meget strøm som visse mindre lande. Det er ikke holdbart i længden, fordi det går ud over miljøet. Ikke nok med at der bruges meget strøm, så skal der bruges en del hardware (computerdele), som man så skrotter på et tidspunkt. Vi bliver simpelthen nødt til at finde en løsning på ovenstående problem.

 

Løsningen findes allerede

Den gode nyhed er dog, at løsningen allerede findes, og det har den gjort i en del år nu. Det kræver bare, at de forskellige kryptovalutaer ønsker at skifte til det nye system. Problemet er bare, at der allerede er investeret mange millioner i det, der kaldes for mining rigs, som bruges til mining. Mining går ud på at stille computerkraft til rådighed for at kunne udregne meget avancerede regnestykker for at sikre netværkets sikkerhed og stabilitet. Systemet fungerer meget godt, men det har de ovenstående miljømæssige konsekvenser.

Løsningen på problemet hedder Proof of Stake, og en del forskellige kryptovalutaer anvender denne løsning. Disse er dog ikke så kendte, som den vi kommer ind på nu. Den store kryptovaluta Ether er på nuværende tidspunkt i gang med at gå fra Proof of Work (mining) til Proof of Stake (staking), og de regner med at reducere strømforbruget med 99,95%. Mange har købt Ethereum, fordi de mener, at det er fremtiden. Hvis det virker interessant, så køb Ethereum med bankoverførsel.

Det virker måske usandsynligt, men det er faktisk muligt, fordi Proof of Stake slet ikke kræver lige så mange computere, som Proof of Work gør. I stedet for at forklare staking og Proof of Stake, så henviser vi til andre hjemmesider, hvor du kan lære mere om det.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark