Din krop fortjener den bedste kvalitet, når du sover

//

Sengen er det, møbel man gennem livet vil opholde sig mest i. Derfor er det også vigtigt, at man går op i en god seng, hvis man vil have den bedst mulige søvn. Sengen må hverken være for blød eller for hård, hvis du vil have den bedste mulige søvn ud af din seng. Du skal altså finde en seng med den helt rigtige blødhed, men det er også vigtigt at kvaliteten af sengen er høj nok til, at madrassen over tid ikke mester sin form, så du kommer til at ligge dårligt.

Søvnen er de 8 timer i løbet af døgnet man går allermest op i, eftersom en god søvn fører til en mere produktiv dag, bedre humør og er forebyggende for en lang række sygdomme. Når man snakker om god søvn skal man først og fremmest snakke om en god seng, men der er naturligvis også nogle andre ting man kan gøre for at få en bedre søvn.

Du vil i denne artikel kunne læse mere om hvordan du får bedre søvn og bedre nætter.

Undgå arbejde og skærme en time inden søvn

Vi har alle et vækkeur sat der ringer tidligt om morgenen, hvor man af og til føler sig meget lidt udhvilet. Nogle gange er der fordi man er kommet for sent i seng, mens det andre gange bare er fordi man har sovet dårligt.

Det første trin mod en bedre søvn er at undgå arbejde og skærme en time inden man skal i seng. Det vil altså sige, at hvis du for eksempel går i seng kl 23 bør du slukke for dit fjernsyn, klappe din computer sammen og ligge din telefon væk kl 22. Du behøver naturligvis ikke gå i seng allerede 22, men til gengæld bør du stresse af ved at læse en bog mens du forbereder dig på du skal i seng.

Når du begynder at kunne mærke at dine øjne bliver tunge er det et godt tegn. Her bør du begynde at gå i seng, da det altid er vigtigt at gå i seng når man bliver søvnig.

Hvad er godt at indtage før søvn?

Der er nogle ting der er gode at drikke og spise inden man går i seng og der er nogen ting der bør undgås.

For eksempel bør du holde dig fra alkohol nogle timer inden du skal i seng, da forbrændingsprocessen af alkohol kræver meget energi for kroppen, også når du sover. Derudover bør du naturligvis undgå koffein umiddelbart før du skal sove, da koffein holder dig vågen og gør det sværere for dig at falde i søvn. Der er mange der drikker en kop te om aftenen inden de skal sove, men det bør også undgås da te også indeholder koffein.

Til gengæld er der nogle store fordele for dit fordøjelsessystem hvis du drikker 2 glas vand inden du går i seng. Vand lige før sengetid kan også være med til at modvirke hjertekarsygdomme mens du sover. Ligeledes er det en god idé at drikke 2 glas vand når man står op igen, hvilket øger din koncentrationsevne i løbet af dagen.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark