Danskerne bliver mere og mere bevidste om deres klimaaftryk på ferien

//

De seneste år har et af de store fokusområder været klima og miljø. Det har ikke kun været at se og høre i det politiske spekter, men også i den private husstand har klimaet fået en større opmærksomhed og det afspejler sig blandt andet på de sædvanlige rejsevaner.

Digitalt visum er med til at mindske klimaaftryk

Når vi kigger på den politiske del af klimaet, er det tydeligt at se hvor stor en forskel der er på opmærksomhed på klimaet for, kigger vi 10-15 år tilbage, så var det slet ikke et så stort emne under valg som det er nu. Det hænger sammen med at vi alle har indset at der er et ansvar der skal påtages.

Fordi at størstedelen endelig har fået fokus på hvilket klimaaftryk vi efterlader os, har det også vist sig en lettere ændring på den normale adfærd vi har set til. F.eks. er der flere og flere der vælger en ferie, hvor flydestinationen bliver skiftet ud med en anden.

Der er selvfølgelig stadig nogle der vil skulle flyve fra tid til anden, men på E-visa kan du faktisk læse om hvordan du nu kan søge om dit visum til et fremmed land digitalt og uden det store klimaaftryk. Førhen blev der brugt massevis af papir når der skulle søges om visum, både i ansøgningsprocessen og ved selve udstedelsen af visa.

En mere forenklet og hurtig løsning med digitalisering

Nu fungerer mange ting digitalt og det er heldigt at den globale verden har omfavnet de digitale muligheder der ligger foran os, således at det kan optimere på trælse områder som f.eks. det klimaaftryk vi efterlader os i nogle arbejdsprocesser. Det har gjort at danskerne er mere klimabevidste i dag end nogensinde.

At klimaaftrykket bliver bedst muligt ved at bruge digitaliserede løsninger er selvfølgelig en sejr i sig selv, men der følger også flere goder med den nye måde at søge om visa til rejsedestinationer. Det betyder nemlig også at din rejse bliver gjort minde stressfuld og at du skal holde styr på lidt mindre end før.

Når du ansøger om et elektronisk visum til et bestemt land, så kan du online hurtigt se hvilke krav der er for de enkelte lande. Der vil være nogle regler for hvor længe du må opholde dig i landet på det pågældende visum ligesom der var regler for dette førhen.

Få din ansøgning om et elektronisk visum med få klik

De forskellige landes krav og regler har som sådan ikke forandret sig, men du kan altså lidt tilgå oplysningerne om hvad der er faktuelt for det enkelte land online. Når du har tjekket de forskellige krav og betingelser ud og er du ikke i konflikt med nogle af punkterne kan du ret hurtigt gå i gang med ansøgningen om et visum.

Når du har ansøgt, er der i de flestes situation en ventetid på 72 timer. Det er dog som når man får taget en PCR-test sjældent den faktiske ventetid og mange fortæller om at de allerede efter en halv time til en time har modtaget deres visum pr. mail. Det vil sige at helt uden papirarbejde har man nu i dag et digitalt visum ved hånden lettere end nogensinde før.

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark