Ældre bygninger bør gennemgås

//

Efter et lejlighedskompleks kollapsede i Esbjerg sidste år skal flere af de ældre lejlighedskomplekser gennemgås. Dette skal gøres da der er et tydeligt problem, som kan indebære store personskader og samtidig medfører alvorlige konsekvenser. Mange ældre bygninger er ikke bygget efter de krav, der er opstillet til nybyggeri den dag i dag. Derfor skal der en grundig undersøgelse til.

Professionelle skal gennemgå sagerne

Det er vigtigt at en statiker undersøger boligerne og får dem gennemgået fra top til tå. Undersøgelserne skal altså være meget grundige, og det kan være nødvendigt at få mere end én statiker på projektet. En statiker gennemgår alle de byggetekniske løsninger, som er lavet for alle lejlighedskomplekserne for at sikre at bygningerne opfylder de nuværende krav til et byggeri. Hvis der findes fejl og mangler ved de byggetekniske løsninger, så skal der ombygges og stabiliseres.

Få hjælp af fagfolk

Det er en fordel, når bygningerne i forvejen bliver undersøgt at tage kontakt til de rette fagfolk. Det kunne eksempelvis være en arkitekt som vil kunne gennemgå de statiske beregninger for alle bygningerne. Dernæst ville en certificeret brandrådgiver være oplagt at få vejledning af når alle sagerne bliver gennemgået, da en brandrådgiver sikrer mod brand i boligerne.

Ombygning og stabilisering

Hvis der er nogle fejl og mangler ved sagerne, så skal der igangsættes enten en mindre ombygning eller også en større ombygning af projekterne. Boligerne skal stabiliseres, så sikkerheden er i top. Derudover skal boligerne opfylde de mest fundamentale krav for boligbyggeri, så der ikke opstår problemer i den kommende tid.

Det kom som et stort chok i den danske befolkning da lejlighedskomplekset kollapsede sidste år, og derfor skaber det også en større tryghed ved alle dem, som er berørt af sagerne. Der opstår automatisk en usikkerhed i en, hvis man sidder i en gammel lejlighed fra starten af 1900-tallet. Derfor vil det automatisk give mere ro, hvis man ved flere fagfolk har vurderet og undersøgt ens lejlighedskompleks. 

Vindenergi Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark